Skip to main content

VOLOP Helmond plaatst creatieve initiatieven in leegstaande panden

Gepubliceerd op: donderdag 23 juni 2022 | 11:05

VOLOP Helmond is een samenwerkingsproject van de gemeente Helmond, Helmond Marketing en VOLOP Brabant. Het project heeft als doel de aantrekkelijkheid van het centrum te vergroten door leegstaande panden te vullen met verrassende en lokale initiatieven. Hierdoor krijgt het centrum steeds meer eigen kleur en wordt de bezoeker verrast met unieke initiatieven van Helmonders zelf.

Het gaat om ambachtelijke, kunstzinnige en maatschappelijke initiatieven. Maar ook startende ondernemers met vernieuwende concepten zijn welkom. Zij krijgen letterlijk de ruimte om zich te presenteren aan de bezoeker. Leegstaande panden worden hierdoor aantrekkelijk en bieden weer een meerwaarde voor de binnenstad.

Daarnaast komt de potentie van het pand tot zijn recht, wat de verhuur kan versnellen. Een unieke kans voor lokale initiatieven en voor pandeigenaren, maar ook voor de stad Helmond om haar eigen gezicht te laten zien. De bijzondere lokale initiatieven geven de stad weer kleur en verleiden bezoekers om terug te komen. Eigenheid, sfeer en afwisseling vormen de basis voor het hernieuwde centrum.

Het waarmaken van deze gezamenlijke ambities vraagt om samenwerking met alle betrokkenen. VOLOP verbindt deze partijen en stimuleert hen er samen de schouders onder te zetten, vanuit de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid voor de stad. Hierbij zoeken we altijd naar een overeenkomst waar alle betrokken partijen baat bij hebben.

Heeft u een leuk idee of concept? Neem dan contact op
Dus loopt u al lang rond met een leuk idee, en wilt u uw concept eens uitproberen of heeft u een leegstaand pand en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met VOLOP Helmond via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De koffie staat altijd klaar.

Meer informatie?
Op de site volophelmond.nl staat meer informatie waaronder de reeds geplaatste initiatieven en nieuwsitems. VOLOP Helmond is onderdeel van VOLOP Brabant welke actief is in Den Bosch, Waalwijk, Oss, Meierijstad en Deurne. VOLOP Helmond is een project van de gemeente Helmond i.s.m. centrummanagement Helmond. Linda Haverkamp, centrummanager, is projectleider VOLOP Helmond.