Skip to main content

Helmond vergroot levendigheid centrum door nieuwe subsidieregeling voor culturele organisaties

Gepubliceerd op: dinsdag 06 juli 2021 | 15:48

Na meerdere steunpakketten, om de Helmondse culturele sector te ondersteunen tijdens de coronacrisis, komen we met een nieuwe subsidieregeling. De subsidieregeling cultuurimpuls is bedoeld voor alle Helmondse organisaties die een nieuwe culturele activiteit willen organiseren in het centrum van Helmond. De subsidieregeling is een laagdrempelige regeling die mede bijdraagt aan het vergroten van de levendigheid van het centrum.

Antoinette Maas (wethouder Cultuur): "Juist in deze tijd, waarin de culturele sector zwaar is getroffen door de coronacrisis, is het belangrijk dat Helmondse culturele organisaties de mogelijkheid blijven houden om nieuwe culturele initiatieven van de grond te krijgen. Zo behouden we voldoende aanbod in ons stad. Door deze subsidie vergroten we bovendien de levendigheid van het centrum van Helmond. Ik ben blij dat we met deze extra subsidieregeling culturele activiteiten voor een brede groep toegankelijk kunnen maken. Zo willen we culturele initiatieven zo goed mogelijk blijven ondersteunen."

Aanvraag indienen
In 2021 en 2022 is een subsidiebudget van € 300.000 beschikbaar. De maximale subsidie voor aanvragen van afzonderlijke organisaties bedraagt €15.000. Aanvragen worden getoetst aan een aantal beoordelingscriteria. Wilt u een subsidie aanvragen? Klik hier voor de voorwaarden en het aanvraagformulier. U heeft tot en met 31 oktober 2022 de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.

Meer informatie
Klik hier als u meer wilt weten over de subsidieregeling cultuurimpuls. U kunt ook contact opnemen met ons Klant Contact Centrum via 14 0492 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..