Skip to main content

De Peel toeristisch platform rijker: Land van de Peel

Gepubliceerd op: dinsdag 04 mei 2021 | 12:41

Er is nog zoveel te beleven in het Land van de Peel. Vanaf 22 april kun je op www.landvandepeel.nl terecht voor tips en inspiratie om op pad te gaan.

Ontdek het mysterie
Centraal staan zes thema’s waarbinnen het toeristisch aanbod uit de regio wordt gebundeld en gepresenteerd vanuit de gedachte van het mysterie: De Peel als onontdekte regio waarin, ook voor bewoners, nog veel te ontdekken valt. Op deze manier worden bewoners, bezoekers en ondernemers gestimuleerd tot het ontdekken van de ‘Weidse natuur’, ‘Kastelen en musea’, ‘Bourgondisch genieten’, ‘Het boerenleven’, ‘Bruisende evenementen’ en ‘Innovatief erfgoed’.

Het avontuur dichtbij
Nu op veel plekken de deuren nog gesloten moeten blijven, vormt de website niet alleen een bron van inspiratie voor later, maar ook voor alles wat op dit moment wél mogelijk is. De afgelopen periode zijn er bijzondere initiatieven ontstaan die je op landvandepeel.nl terugvindt. En wie denkt dat de natuur dichtbij huis geen verrassingen meer biedt, selecteert eenvoudig een van de uitgelichte routes of gaat op pad met tips van de boswachter.

Oproep: Doe mee met ‘Het mysterie van…’
Onontdekte plekken en verrassende verhalen: de Peel zit vol met mysteries! Als local weet je natuurlijk als geen ander de unieke plekjes te vinden in jouw omgeving. Door ze te delen, blijven we met elkaar nieuwe ontdekkingen doen in het Land van de Peel. Dus: wat is jouw favoriete plek in de Peel? Met welke tip stuur jij een ander graag op pad? Deel jouw ‘mysterie’, inclusief foto op social media met #hetmysterievan en #landvandepeel. Onder alle gedeelde tips wordt elke maand een mooie prijs verloot.

Intensieve samenwerking
Land van de Peel is een initiatief van het Innovatiehuis de Peel, een samenwerkingsverband tussen de zes deelgemeenten, het waterschap en VNO-NCW. Als organisatie vervult Land van de Peel een verbindende rol, gericht op de bovenlokale marketing, terwijl de VVV’s en Helmond Marketing hun waardevolle positie als lokale organisatie behouden. Zo bundelen alle betrokken partijen de krachten om De Peel samen met ondernemers, organisaties en culturele instellingen regionaal, nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen.