Bedrijveninvesteringszone centrum Gemert van start: grote meerderheid ondernemers voor verdere same

Gepubliceerd op: woensdag 14 april 2021 | 14:48

Stichting BIZ Ondernemers Centrum Gemert heeft het initiatief genomen om een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) op te richten.

In de afgelopen periode is hiervoor een draagvlakmeting gedaan. De uitkomst: een grote meerderheid van de ondernemers is vóór invoering van een BIZ. De BIZ start met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021, voor een periode van 5 jaar.

Gezamenlijk investeren in de toekomst
Een BIZ maakt het mogelijk dat alle ondernemers gezamenlijk investeren om het centrum aantrekkelijker, leefbaarder en bekender te maken. De ondernemers betalen hiervoor jaarlijks een bijdrage waarvan de gemeente de heffing en invordering verzorgt.

Wethouder Claassen: “De BIZ is voor en door ondernemers en is een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen ondernemers in Gemert, juist ook in deze coronatijd. Ik ben er van overtuigd dat de BIZ zal bijdragen aan het ondernemerschap, uitstraling en algehele economische vitaliteit van het centrum van Gemert.”

82 procent van de ondernemers wil BIZ
Van de 157 verzonden stemformulieren zijn 85 geldige stembiljetten ingeleverd bij de gemeente. Daarvan hebben 70 ondernemers (82,4%) vóór de BIZ gestemd. Hiermee voldoet de uitslag ruimschoots aan de wettelijk voorgeschreven draagvlakvereisten, waardoor de BIZ-verordening met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 in werking treedt.

Basis voor nog stevigere samenwerking
Het bestuur van de Stichting Bedrijveninvesteringszone Centrum Gemert en de Ondernemersvereniging Gemert laten weten heel blij te zijn dat de oprichting van de BIZ met zo’n breed draagvlak een feit is. Het was al langere tijd een grote wens vanuit de ondernemers om de samenwerking professioneler in te richten dan eerder het feit was onder de reclamebelasting. Daarnaast brengt de BIZ vele voordelen met zich mee: “De besteding van de gelden is een stuk democratischer geregeld met de BIZ, het zorgt voor een betere uitstraling van het gehele centrum en er is meer budget en stabiliteit over de langere termijn doordat iedereen binnen het gebied mee betaalt. Dit geeft de BIZ niet alleen meer slagkracht, maar hierdoor is deze ook professioneler te opereren en zijn initiatieven gemakkelijker te organiseren.”

Peelland Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Peelland Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Peelland een uniek platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL