Regeling: Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten

Gepubliceerd op: donderdag 18 maart 2021 | 15:41

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK.

Wat is de TONK?
TONK staat voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een eenmalig bedrag  voor mensen die als gevolg van de coronamaatregelen een stuk minder inkomen hebben dan vorig jaar. En hierdoor problemen hebben met het betalen van de woonkosten. Het gaat dan om de huur of de hypotheek. Het is een eenmalig bedrag tussen de 750 en 1250 euro. Het bedrag hangt bijvoorbeeld af van hoe hoog de woonlasten zijn. Bent u ondernemer en heeft u een Tozo-uitkering? Dan kan de TONK hierop een aanvulling zijn.

Voor wie is de TONK?

  • voor inwoners die door de coronamaatregelen in januari 2021 meer dan 25% minder netto inkomen hebben dan in januari 2020
  • met als gevolg problemen met het betalen van de woonkosten

Hoe vraag ik de TONK aan?
Voor inwoners van Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren wordt de aanvraag gedaan bij Senzer. U kunt een TONK-uitkering aanvragen van medio maart tot uiterlijk 1 augustus 2021 via het aanmeldformulier op de website van Senzer, www.senzer.nl/TONK. Daar leest u ook meer over de voorwaarden en de gegevens die u nodig heeft voor de aanvraag.

Peelland Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Peelland Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Peelland een uniek platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL