Regio ontvangt geld vanuit het Rijk voor ‘Peel Digitaal’

Gepubliceerd op: dinsdag 01 december 2020 | 11:13

In regio de Peel heeft Staatssecretaris Mona Keijzer digitaal een cheque uitgereikt ter waarde van €400.000. Het geld wordt besteed aan ontwikkeling van digitalisering in de regio, dit is het werk van de toekomst. Bedrijven in de regio worden warm gemaakt voor nieuwe digitale toepassingen zoals bijvoorbeeld robotisering. Daarnaast is het doel om 26.000 leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo met praktijkopdrachten, stages en evenementen op het gebied van techniek te laten ervaren hoe belangrijk technische beroepen zijn, nu en in de toekomst.

Wethouder Serge van de Brug nam de digitale cheque namens de samenwerkingspartners in ontvangst: "In de Peelregio wordt ontzettend goed samengewerkt. Ik ben ongelofelijk trots dat deze regio ook vanuit het Rijk wordt gezien als dé plek waar innovatie aan de orde van de dag is en de ontwikkeling van digitale toepassingen voor het bedrijfsleven snel gaan. De jeugd heeft de toekomst, zij gaan ervaren welke kansen er zijn als je kiest voor een technisch beroep."  

Samenwerkingspartners Peel Digitaal
Peel Digitaal is een gezamenlijk initiatief van de regiogemeenten in de Peel en het Midden- en Klein Bedrijf (MKB). Partners in deze samenwerking zijn Innovatiehuis de Peel, Stichting High Tech Helmond-De Peel, Smart Industries Fieldlab De Peel, Regiegroep Onderwijs en Arbeidsmarkt Helmond-De Peel, de gemeenten Helmond, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek, Asten en Someren.

Inhoud van de MKB-deal Peel Digitaal
Het project Peel Digitaal kent twee onderdelen met samenhangende doelen. Enerzijds is het doel om de kansen van digitalisering beter onder de aandacht te brengen en toegankelijker te maken voor regionale MKB-bedrijven en anderzijds om de arbeidsmarkt daar beter op te laten aansluiten. We gaan samen met de partners aan de slag om ondernemers te inspireren op het gebied van digitalisering in hun bedrijf. Hiervoor worden inspiratieworkshops, succesverhalen, en opgedane kennis en ervaringen gedeeld.

Daarnaast wordt er een platform Stageregio Helmond-De Peel ontwikkeld, waarin 500 tot 750 MKB-bedrijven uit alle sectoren deelnemen. Deze bedrijven bieden innovatieve praktijkopdrachten, stages en evenementen aan, bedoeld voor alle inwoners en studenten van de Peelregio. Daarmee willen ze inwoners beter verbinden met het MKB bedrijfsleven.

Concreet heeft het project als doel om 5.000 medewerkers bij te scholen op het gebied van digitalisering en 26.000 leerlingen te bereiken in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. De aandacht voor educatie op het gebied van techniek en digitalisering zorgt voor de nieuwe, digitaalvaardige medewerkers van de toekomst. Dit is belangrijk voor de regio waar techniek en digitalisering, zeker in het MKB, groeit en bloeit.

Het ministerie EZK investeert in de MKB-deals
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) draagt in totaal ruim zeven miljoen euro bij aan regionale MKB-projecten van provincies en gemeenten, de zogeheten MKB-deals. Staatssecretaris Mona Keijzer heeft dertien MKB-deals verspreid over het hele land uitgereikt. Bedrijven worden op deze manier beter in staat gesteld om te innoveren, te digitaliseren en internationaal te ondernemen en om hun personele uitdagingen beter aan te kunnen.

Meer weten?
Klik hier voor meer informatie over de MKB-deal Peel Digitaal

Peelland Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Peelland Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Peelland een uniek platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL