Proef verruiming sluitingstijd horeca

Gepubliceerd op: dinsdag 21 mei 2019 | 12:00

Met ingang van 16 mei 2019 wordt het voor de horeca in Asten mogelijk om op vrijdag en zaterdag een uur langer open te zijn. In opdracht van de gemeenteraad is er een convenant ondertekend door de gemeente en de horeca. Hierin staan de onderlinge afspraken die voor de verruiming van de sluitingstijd gemaakt zijn. Horeca-ondernemers die voor verruiming van de sluitingstijd in aanmerking komen, kunnen bij de gemeente Asten deze ontheffing aanvragen.

Proefperiode
De gemeenteraad heeft vastgesteld dat deze regeling geldt voor de proefperiode van een jaar. Na een half jaar en aan het eind van het jaar worden de gemaakte afspraken geëvalueerd. Hierbij worden diverse bronnen gebruikt, zoals de bevindingen van de Omgevingsdienst Zuidoost Brabant (ODZOB) op het gebied van geluidsoverlast, rapportages van de toezichthouders van de gemeente en politie, meldingen van horeca Asten en opmerkingen van inwoners.

Peelland Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Peelland Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Peelland een uniek platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL