Werkzaamheden Provinciale weg/Heesakkerweg

Gepubliceerd op: dinsdag 30 april 2019 | 12:10

Op de kruising Heesakkerweg-Beatrixlaan is een rotonde gerealiseerd. Tijdens de aanleg van de rotonde is het doorgaande verkeer om de werkzaamheden heen geleid. Binnenkort wordt de nieuwe rotonde aangesloten op de Heesakkerweg en wordt de weg tussen deze nieuwe rotonde en de Witvrouwenbergweg voorzien van nieuw asfalt. Tijdens deze werkzaamheden wordt de Provincialeweg/Heesakkerweg tussen Witvrouwenbergweg in Someren en Wilhelminastraat in Asten afgesloten voor al het motorisch verkeer. De werkzaamheden duren van maandag 13 mei tot en met donderdag 30 mei 2019. Als alles volgens planning verloopt, is de brug 31 mei 2019 weer toegankelijk.

Omleiding
Voor al het motorisch verkeer wordt een omleiding (via de A67) ingesteld. Houd rekening met extra reistijd. Alleen de parallelweg blijft toegankelijk voor voetgangers en (brom)fietsers. Het fietsverkeer naar het Varendonck College wordt omgeleid omdat een gedeelte van de parallelweg richting de achteringang van de school is afgesloten.

Provincialeweg Someren afgesloten
Momenteel wordt de betonverharding van de Provincialeweg tussen de Ter Hofstadlaan en Witvrouwenbergweg in Someren voorzien van nieuw asfalt. Deze werkzaamheden duren volgens planning t/m 10 mei 2019. De weg is afgesloten voor al het motorisch verkeer en er is een omleiding ingesteld. (Brom)fietsers kunnen gewoon gebruik maken van het fietspad.

Volgende fase
Vanaf 31 mei 2019 gaat de volgende fase in waarbij de Heesakkerweg tussen de Beatrixlaan en Wilhelminastraat en tussen de Wolfsberg en N279 wordt afgesloten. Ook hier wordt het doorgaande verkeer via de A67 omgeleid.

Informatie
Op www.asten.nl staat informatie over de werkzaamheden. Hebt u nog vragen over de werkzaamheden neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente Asten, tel. (0493) 671 212.

Omleidingsroutes buslijn 320
Vanaf 13 mei 2019 rijdt buslijn 320 door werkzaamheden aan de Provincialeweg een andere route. Tot woensdag 29 mei 2019 vinden werkzaamheden plaats aan de Provincialeweg/Heesakkerweg tussen de Witvrouwenbergweg en de Wilhelminastraat. Hierdoor is deze weg niet toegankelijk voor de bus en rijdt buslijn 320 rigoureus om. De haltes die komen te vervallen die periode zijn: 
Halte Heesakkerweg, Halte Missiehuis aan de Wilhelminastraat, Halte Kerkstraat in Asten en Halte Tuinstraat in Asten.

Peelland Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Peelland Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Peelland een uniek platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL